Main Menu
Search Site

powered by FreeFind
Channelen Les #6 Vastgelopen
Channelen – Les #6 – Vastgelopen
Door Peter Farley www.4truthseekers.org

In Channelen les 1 hoorde je eerder:

“Je zou kunnen beginnen met iets als, “het belangrijkste voor jou om nu te doen is...”. Jou denken zou kunnen proberen in de weg te gaan zitten of je zou afgeleid kunnen worden. Denk niet na over dingen. Vraag je zelf niet af. Vraag je niet af of je het juist doet. Het beste motto voor het channelen is 'Just do it'. Als er iets gebeurt dat jou stopt, begin dan gewoon overnieuw met het schrijven van “Dear One”, en gaan gewoon door... als je dit een of twee keer per dag doet wordt het binnen een korte tijd vanzelf meer aan je gewoon.”

Één ding dat we allemaal in de gaten zouden moeten hebben na een periode op planeet aarde geleefd te hebben is dat het denken altijd in controle wil zijn. Meditatie is voor de meeste mensen een verspilling van tijd aangezien het denken nooit tot rust wil gebracht worden, het laat je alleen denken dat het tot rust geweest is. Het stoppen van het denken is als het willen stoppen van een trein die recht op je afkomt die als je blijft staan op het spoor over je heen zal rijden. De enige manier om het denken te omzeilen is precies het tegenovergestelde doen, van het spoor afstappen en om het denken heen gaan.

Aangezien het denken de analytische kant van onze natuur is hoeven we alleen een stop te zetten op het ontleden en verklaren van alles en zo hetgeen wat op dat moment is er gewoon te laten zijn. Niemand bekritiseert ons in het meeste dat we doen, en zeker niet onze gids begeleiding. Ze houden van ons en ondersteunen ons bij wat we ook doen omdat zij weten dat welke keuzes we ook maken, deze ons naar de lessen leiden die we uitkiezen door middel van onze acties.

Dat is waarom wij de pen gewoon blijven vasthouden en schrijven zonder wat daarbij op het papier komt te bekritiseren. Geen kritiek. Geen analyse. Geen correctie van de spelling fouten. Geen bewerking. Helemaal niets behalve het opschrijven wat door je heen komt.

Niet een zich afvragen wat dit betekent of wat dat betekent. Schrijf gewoon door tot het einde wanneer de pen uit zichzelf stopt of wanneer je gids begeleiding aftekent. Dan kun je terug gaan lezen wat je hebt geschreven en het corrigeren of ermee doen wat je wilt, maar bekritiseer het niet en bekijk het slechts als iets wonderlijks. Het zou niet helemaal perfect kunnen zijn, het zal misschien niet helemaal kunnen kloppen, het zal misschien je hogere zelf  zijn die tot je spreekt of je zelf tegen je zelf, maar dat is ok.

Een van de grootste heling technieken gebruikt in 12 stappen en herstelling programma's is het maken van een verslag, het opschrijven.  Het wordt van alle patiënten verwacht omdat het ons in staat stelt een dialoog aan te gaan met onszelf over wat er gebeurt, en dat is wat de gids begeleiding voor veel van ons is, gewoon onze hogere zelf die ons laat weten hoe de dingen gaan en ons suggesties aanbiedt vanaf de andere kant. Ik weet niets over wat dan ook tot dat iemand me erom vraagt, dan krijg ik het antwoord van de mainframe.

Het opschrijven is een proces van de juiste vragen stellen voor de vragen waar we antwoorden voor nodig hebben. Is dit niet precies de manier waarop Neale Donald Walsch begonnen is en zo een dozijn boeken heeft geschreven, door middel van zijn hogere zelf te channelen door het opschrijven?

Ja, sommige mensen kunnen Thoth of  CALIEFAH  of wie dan ook channelen, maar niet een van hen zijn op de eerste dag perfect. Waar ik vandaag de dag veel mee te maken heb zijn mensen die de eerste keer perfect Channelen en daarna afzakken naar 30 procent correctheid in hun vervolg Channelings.

Zo gauw als je je hoofd boven de schuilplek uitsteekt en zegt ik wil uit deze troep vandaan!Dan zal elke opponent aanwezig op je richten en je tegenwerken en uitdagen op elke manier mogelijk om je zo tegen te houden en uit te schakelen, en zo aldus de gevangene proberen te stoppen in zijn poging te ontsnappen. Erger nog, ze willen niet dat jij een voorbeeld voor andere gevangenen bent zodat ze weten dat er een aantal simpele manieren zijn om te ontsnappen. Ieder die niet aan jouw kant staat kan een soort  Mr. Smith zijn die helpt jou tegen te houden.

Iedere keer als ik een sound encoding doe lijkt het alsof elke bladblazer en kettingzaag in de buurt aangaat. Zo is het ook met Channelen. De familie, de nakomelingen, de honden, de telefoon – noem het maar op, alles komt in beweging precies het moment dat je gaat zitten voor even een moment alleen. Discipline is geen onderwerp waar ik ooit goed in was. De enige manier waarop ik ooit iets heb gedaan en volbracht is om het motto aan te nemen 'Just do it!' Het bekrachtigd je in staat te zijn om waar dan ook, wanneer dan ook, onder welke omstandigheden dan ook te Channelen, en dit is waar de geschreven Channeling en de moment tot moment gids begeleiding elkaar ontmoeten als ook het kleine stemmetje in je hoofd dat tijdens het Channelen al je benodigde vragen door de dag heen beantwoord.

Het denken leeft op terechtstelling, op het ontleden en analyseren van dingen. Zo gauw als we onszelf gaan terechtstellen, ons werk, onze acties, onze Channeling, onze vrienden, en dat alles verder dan een gezond niveau van zelf evaluatie, dan wint het denken en de gids begeleiding verliest. Gids begeleiding komt door het hart en wordt gebalanceerd door het denken, zo kan het gebruikt worden als het wonderbaarlijke gereedschap dat het kan zijn.

Als gedachten beginnen van binnen in je hoofd probeer ze dan niet te stoppen zoals sommige meditatie technieken je leren, laat ze door je heen gaan maar hou niet aan ze vast. Uiteindelijk zal je ondervinden dat ze langzaam verdwijnen zonder dat ze enige uiteindelijke bevestiging vinden. Blijf als je channeld in het hart/creatieve gedeelte en blijf snel mogelijk doorgaan als je kan en als mogelijk is en stop niet om je denken te beantwoorden of sneller of langzamer te laten gaan. Bewaar dat. Sta de twee kanten toe om onafhankelijk van elkaar te werken, eerst het hart met het schrijven en channelen, daarna het denken met het bijwerken en de correctie.

En als je vastloopt begin dan gewoon opnieuw met gebruik van één van de begin zinnen die je nu voor jezelf zou kunnen schrijven om altijd bij de hand te hebben.

In dienstbaarheid, Peter